Over Ilja

Ilja treedt meestal op met alleen een gitaar als begeleiding. Haar liedjes zijn eerlijk en authentiek. Het zijn luisterliedjes die het beste tot hun recht komen in een intieme setting. Ilja schrijft haar eigen nummers zoals "Elephant" over haar belevenissen in Zimbabwe.Een terugkerend thema in haar nummers zijn tegenstrijdigheden tussen binnen- en buitenkant. De dingen zijn vaak anders dan ze lijken. 

Naast eigen nummers speelt Ilja ook covers, zoals haar interpretatie van het nummer "Human" van "the Killers" Door haar stem en de akoestische begeleiding geeft ze een eigen wending aan het nummer. 

Ilja groeide op in het Limburgse Herten, een deelgemeente van Roermond. Haar muzikale loopbaan begon toen ze op haar dertiende een gitaar cadeau kreeg. Al vrij snel daarna ontdekte ze haar liefde voor het zingen en ging ze haar eigen liedjes schrijven en vertolken. Toen ze in Breda ging studeren heeft ze deel uitgemaakt van de Bredase bandjes "Blanco" en "Heavy Geisha" en later van het akoestische gezelschap "Gemini III". Vanaf 2010 treedt Ilja op als solo artiest.

(C) 2010 CleoSimons Webdesign                  fotografie Juul Paalvast